Survival of the fittest

In 1869 publiceerde Darwin zijn theorie over “Survival of the fittest“. Hij stelde dat het niet noodzakelijk de meest gezonde wezens/planten/organismen zijn die overleven in moeilijke tijden of bij rampen maar wel diegenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Als we kijken naar de geschiedenis en de hedendaagse tijd kunnen we stellen dat Darwin’s theorie zichzelf keer op keer bewijst. Als je hier meer over wil weten, lees dan zeker zijn boek “Of the origin of species”.

Darwin’s theorie heeft me altijd geïntegreerd. Hoe komt het dat sommige mensen enorme uitdagingen op hun pad krijgen en toch telkens doorgaan en hun leven herpakken. Anderen daarentegen struikelen over een kiezelsteen en blijven plat op hun buik liggen.

In mijn zoektocht ontdekte ik dat overal ter wereld dezelfde oplossing werd aangereikt: open mindset. Maar….. hoe kom je tot een open mindset?

Bij sommigen is het aangeboren, zit het als het ware in de genen. Maar je kan het ook aanleren. Dit is een levenslang traject van trial and error.

Ik ben opgegroeid in een familie met een volledig gesloten mindset en heel negatief ingesteld. Dit werd generatie op generatie doorgegeven. Maar al op jonge leeftijd ontdekte ik dat het ook anders kon. En ik wou het absoluut anders. Mijn doel was een open mindset hebben, positief in het leven staan, uitdagingen en oplossingen zien in plaats van problemen.

Ben ik blij dat ik me gespecialiseerd hebt in Mindset!!!!

Ik heb in mijn leven inderdaad een paar serieuze uitdagingen gehad. Vooral het laatste jaar kreeg ik de ene zware uitdaging na de andere op mijn pad. Op momenten dat de omstandigheden en het leven niet ideaal zijn, heb ik geen behoefte aan goed bedoelde peptalk. Dat helpt me geen stap vooruit. Integendeel, het irriteert me zelfs. Op zo’n momenten is het een moeilijke strijd om jouw emoties de overhand niet te laten nemen want dan denken we in rampscenario’s.

Ik heb nood aan inzicht, kennis en down-to-earth advies. Als ik begrijp wat er gebeurt in mijn leven maar vooral in mijn hoofd, dan kan ik het aanpakken. En dat is wat ik het laatste jaar gedaan heb. Alle kennis in verband met mindset heb ik vooral in 2019 elke minuut van elke dag op mezelf toegepast. Hierdoor ben ik door de moeilijkste periode van mijn leven geraakt.

Ik kan wel zeggen dat ik ondertussen én expert én ervaringsdeskundige ben in een open en down-to-earth mindset. 

Ik wil deze kennis graag delen met anderen. Voor die reden heb ik de online cursus gemaakt “Word ondernemer van je leven”. Als ik al deze kennis kan toepassen om mijn leven beter te maken en om letterlijk te overleven, dan kan iedereen dat.

Waarom een online cursus? Survival of the fittest.

We moeten ons aanpassen aan een nieuwe wereld. Mensen leren graag van thuis uit op momenten dat het hen het beste past. Je neemt de leerstof door op jouw eigen tempo en je herhaalt zoveel als je wil of nodig hebt. Je krijgt de tijd om alles toe te passen in praktijk.

We hebben nu al tijd te kort en velen leveren een strijd met de work-life balans. En dan zou je je nog eens een aantal dagen moeten vrij maken om een cursus te volgen? Bovendien kunnen we op deze manier ook de cursus aanbieden aan een lagere prijs omdat we geen vergaderzalen of catering moeten betalen.

Op deze manier leveren we ook een bijdrage aan de natuur: minder verkeer, minder vervuiling.

We staan op dit moment voor verschillende uitdagingen: milieu, economie, vluchtelingen, work-life balans, kwaliteit van het leven, coronavirus,……

Misschien krijgen we een leermoment aangereikt door het leven: survival of the fittest….

De online opleiding “Word ondernemer van je leven” is een online cursus, heel down-to-earth en wetenschappelijk onderbouwd. Ben je op zoek naar peptalk? Schrijf je dan zeker niet in!!

Het is geen quick-fix oplossing. Deze opleiding is een traject waarin theorie afgewisseld wordt met praktische toepassingen. Het is een stappenplan en jij bepaalt zelf het tempo.

Nieuwsgierig? Interesse?
https://mindsetacademy.be
christel@mindsetacademy.be
fre@mindsetacademy.be 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Testimonials

Christel, je moet weten dat je echt een voorbeeld bent voor velen ! Ik denk met plezier terug aan hoe jij mijn leerkracht was... ik bewonder u enorm en ik heb het misschien ( of waarschijnlijk) nooit gezegd, maar ik vind u echt een topwijf en je zal altijd een voorbeeld voor mij blijven !???

Stephanie

In 1 woord: WAUW! ik dacht dat ik wist wat mijn pitch ging zijn - ik zat er dik naast. Christel heeft mij ZO geholpen door de juiste vragen te stellen (eigenlijk te coachen..) om mij een veel duidelijker beeld te helpen creëren van wie ik als coach ben, wat mijn toegevoegde waarde voor de coachee is en welk type klanten ik wil aantrekken, dank je wel Christel! En als je nog niet hebt meegedaan aan een Meet & Greet: niet twijfelen, DOEN.

Tanya A.

Hoi Christel, gewoon om jou te zeggen dat ik jou een topcoach vind! Telkens weer opnieuw verbaas je me met jouw manier van diepe vragen stellen en to the point komen.

Milena, Mechelen

Ik volgde ook loopbaanbegeleiding bij Christel. Aanvankelijk geloofde ik daar niet zo in, dacht dat dit iets voor “softies” was.  Uiteindelijk leverde me het een flinke dosis zelfvertrouwen, positivisme en een salarisverhoging op. Christel is een uniek persoon, ik zou iedereen aanraden met haar in zee te gaan.

An, Zulte

Ik vond Christel meteen sympathiek en ik wist wel dat ze één en ander had mee gemaakt, maar ze was altijd opgewekt en scheen stevig in het leven te staan. Toen mijn man een paar weken weg was, heb ik Christel verteld wat er was gebeurd. Hoe zij zich toen op een niet-opdringerige manier heeft ontpopt tot een echte vriendin, daar word ik nog stil van. In elk geval, Christel heeft ùren naar mij geluisterd en met me gepraat, wat zeg ik: màànden, zonder ook maar iets te forceren of me ooit de les te lezen of regeltjes op te leggen. Ik wou niks meer met ons bedrijf te maken hebben. En toen heeft Christel gelukkig ingegrepen. In alle kalmte zei ze me dat ik moest ophouden met het slachtoffer uit te hangen en niet in mijn zelf medelijden mocht blijven steken. Dat ik verdorie mijn leven weer in handen moest nemen en dat ik door sterk te staan het respect van de anderen automatisch terug zou winnen, in plaats van te vluchten en in een hoekje weg te kruipen. Ik moest met mijn ex samen werken en de boel weer proberen opbouwen ipv in het verleden te blijven hangen. Dikke merci hiervoor aan mijn goeie vriendin en super coach Christel!

Dominique

Christel leerde ik kennen omdat ik bij haar aan de deur ging kloppen voor hondentraining. Ze straalde direct een enorm vertrouwen uit en na enkele sessies ging het al rap beter met onze Shiba. Random vertelde ik haar eens dat ik me niet zo goed voelde op het werk. Ze raadde me aan loopbaanbegeleiding te volgen maar daar geloofde ik aanvankelijk niet veel in. Maanden later heb ik toch die stap gezet en het heeft me enorm veel bijgebracht. Het leert je zaken op een andere manier te bekijken en er anders mee om te gaan. Haar tips hebben me zelfs loonsopslag opgeleverd. Ik zou het iedereen aanraden. Persoonlijk vind ik Christel een heel intelligente vrouw die niet alleen problemen oplossingsgericht aanpakt maar ook rekening houdt met de persoonlijkheid van elk individu.

An

De workshops en cursussen bij jou zijn altijd weer iets om naar uit te kijken. Tijdens de opdrachten en oefeningen heb ik mezelf beter leren kennen  maar kreeg ik ook vele inzichten/tips aangereikt om anderen beter te begrijpen of bepaalde situaties vanuit een ander perspectief te bekijken. Je slaagt er steeds weer in om ons op een toffe humoristische manier te blijven boeien met je praktische voorbeelden en anekdotes. Ik kan het iedereen aanraden om deze ontdekkingstocht te starten!  

Els

Sommigen onder jullie herkennen het misschien: je hebt al een paar klappen gehad in t leven, zowel privé als professioneel, alles lijkt een sleur, je voelt je ongelukkig in je job maar tja, wat moet je dan?!? Loopbaanbegeleiding.... zou dat wat verheldering brengen ? Wel, ja inderdaad! 1 muisklik, 1 telefoontje van een beschikbare coach, 1 kennismakingsgesprek .... en daar ging de toekomst-trein.... De klik, de match was er direct, en nu, zoveel gesprekken later , gevuld met een lach en een traan, heb ik het gevoel,de eerste keer in jaren, duidelijkheid te hebben voor mezelf. Ik heb nog een lange weg af te leggen om te bereiken wat ik wil, maar het is alsof de puzzelstukjes een voor een op z’n plaats vallen. En waar vroeger de energie en wat lef ontbrak is nu een waterval van positieve vibes! Zelfs zonder dat bekende energiedrankje heb ik opeens vleugels  Bedankt Christel Sonck

Brenda, Overijse

Je bent zelf verantwoordelijk voor de persoon die je bent!
Ik heb ook geleerd dat niet iedereen jou tof vindt, maar ik vind ook niet iedereen tof, dus maak keuzes in jouw leven. Door master mind weet ik precies wat ik wil en heb ik leren positief omgaan met bepaalde situaties

F. Zottegem

Maar wat me het meest bijgebleven is van de Master Mind sessie dat iedereen wel eens kampt met twijfels, minder zelfvertrouwen, zaken die je niet in de hand hebt (of denkt te hebben!).
Hierbij is Christel de ideale coach om dit alles om te buigen naar meer positieve energie!

Manuela, Zingem

Ik zat toen in een periode vol twijfels, verdriet en nog heel veel meer.
Beetje bij beetje kon ik terug alles op een rijtje zetten, meer relativeren ,aanvaarden , loslaten en vooral tot rust komen.
Nog eens een dikke merci, je hebt me echt enorm geholpen en ik zal je altijd dankbaar blijven !

Anoniem

De Master Mind was heel leerrijk en heb er zeker verschillende zaken uit geleerd waaronder uit je comfortzone durven komen en dat je zelf verantwoordelijk bent voor het al dan niet realiseren van je dromen!
Als je een positieve mindsetting hebt kan je er veel meer mee bereiken dan je zelf denkt!

Filip, Menen

Master Mind is een must voor iedereen die het ultieme duwtje nodig heeft om knopen door te hakken.
Het geeft je inzicht in je manier van denken, in het waarom je ter plaatse blijft trappelen en je niet uit je comfortzone geraakt…

Kateleen Cromphout, Ronse

terug met goesting gaan werken
google-site-verification: google556caf12bcdce0b1.html